Gotlandsdricke

från enris till dricku
”Först tillreds en enrislag av vatten och enris som värms till kokning. Mäsken tillreds i en stor gryta där malt och hett vatten blandas väl. Sedan försockras mäsken i 60 minuter medan man då och då rör om i grytan.” Så här startar man tidigt på morgonen när man skall brygga dricke på Gotland. Gotlandsdricke eller "dricku", är en gammal bryggartraditon som än i dag lever vidare på många gårdar. Recepten och smaken varierar avsevärt från Fårö i norr till Hoburgen i söder. Varje höst arrangeras också VM i Gotlandsdricka. Nu har du möjlighet att få en inblick i bryggningens konst. Du kan välja allt ifrån en målande föreläsning med provsmakning till en heldag där du deltar under hela bryggprocessen med allt vad det innebär från vedeldning och avtappning till avsmakning och kaffepauser.



Kom ihåg att vi anpassar upplevelserna efter era behov och tar hand om hela ert arrangemang eller konferens. Kontakta oss för förslag eller offert.

Boka gärna till:
• Östergarnsresa
• Gutniska lekar
• Middag
• Lunch

Back  Tillbaka till Aktiviteter