Gotlandskalas

från sup till saffranspannkake
Ett kalas på Gotland är dock inte bara mat, här håller vi än idag på lite säregna inslag för att få gästerna att trivas och för att förhöja stämningen på kalaset.
Vi börjar med att se hur de gotländska lekarna utövas. ”Störta stang”, varpkastning och ”spark bläistre” t.ex, grenar som än idag flitigt utövas på Gotland. Har ni tid så kan vi tävla lite innan middagen, kanske blir just du ”herre pa stang”!

Du har säkert hört talas om vårt hembryggda öl, gotlandsdricke, givetvis får du provsmaka det. Och på ett gotländskt kalas är välkomstdrinken enligt tradition en sup och salt kringla. På Suderbys Herrgård garanterar vi gotländska råvaror så långt möjligt är. Vi blir serverade vid borden av typiska rätter som hör ”kalas” till och som avslutning blir det givetvis saffranspannkaka med salmbärssylt. Generöst och gästvänligt, självklart är bordsvisorna på gutamål!Kom ihåg att vi anpassar upplevelserna efter era behov och tar hand om hela ert arrangemang eller konferens. Kontakta oss för förslag eller offert.

Boka gärna till:
• Underhållning
• Gotländsk 5-kamp
• Musikunderhållning


Back  Tillbaka till Aktiviteter