Östergarnsresan

en äkta upplevelse
På den gotländska landsbygden hittar vi det ”äkta” Gotland där människorna är stolta över sin hemsocken som de bott i sen de föddes. Möten med människor och orörd natur leder ofta till att vi stannar till och funderar över livet. Är det kanske därför många författare och konstnärer väljer Gotlands landsbygd till sin hemvist?
På en guidad busstur tvärs över ön till Östergarnslandet berättar guiden om Gotlands historia och natur, om intressanta platser och sägner från de socknar vi passerar. Eftermiddagskaffet med hembakat gotlandsbröd serveras i Folhammars raukområde. Med raukar och havet som utsikt och vågskvalp som bakgrundsmusik garanteras ro i sinnet.

Kultur när den är som bäst får vi uppleva i den lilla socknen Ardre där vi börjar med ett besök i en av öns över 90 medeltida kyrkor. Just Ardre kyrka är känd för sina väggmålningar. Alldeles intill bor Dan, mannen som förvaltar sitt arv i konsten att brygga sin egen öl, gotlands -dricke. Här får vi en snabblektion i hur man lyckas med drickan och vem som kanske har den bästa malten. Han avslöjar inte allt om konsten att brygga, men hans smakprov tillhör de bästa på ön.
Styrkt av inhemsk dryck får vi se hur en varpasten skall kastas, eller hur en stång skall tas upp. De gotländska lekarna är många och annorlunda. Svåra att uttala men roliga att se på. Här ges möjlighet att prova på och att utmana varandra.

Kom ihåg att vi anpassar upplevelserna efter era behov och tar hand om hela ert arrangemang eller konferens. Kontakta oss för förslag eller offert.

Boka gärna till:
• Bastu och badtunna vid havet
• Havsöringsfiske
• Grillning
• Middag


Back  Tillbaka till Aktiviteter